گپ و گفت با مهدی سراوانی، کارشناس سئو و بنیانگذار وب آینده

تعریف مهدی سراوانی از سئو سایت و دیجیتال مارکتینگ چیست؟
امروز قصد داریم با یکی از حرفه ای های دنیای دیجیتال مارکتینگ در ایران مصاحبه ی تاپی داشته باشیم پس وقت را از دست ندید و با ما باشید؛ کسی که به شما معرفی خواهیم کرد و در خصوص سئو سایت با او به گفت و گو می نشینیم.

پیشتر مصاحبه ای با آقای سراوانی مدیر سایت وب آینده در سایت رایامگ خواندیم.

مهدی سراوانی کارشناس سئو است که پس از یک دهه فعالیت تخصصی در حوزه ی استارت آپ و کسب و کارهای اینترنتی در وهله ی اول و به عنوان بنیانگذار وب آینده در وهله ی دوم قصد دارد؛ استراتژی های یک مدیر استارتاپ موفق و نه الزاما سود آور در سطح کلان که در ادامه درباره ی آن توضیح خواهیم داد؛ تجارب شخصی و‌عملی خود را که در طی سال ها فعالیت تخصصی در اکوسیستم های استارتاپی و‎‏ آموزش توسط متخصصان سئو به دست آورده است، با شما در میان بگذارد.

Details


به نظر شما ساده ترین تعریف برای سئو‎ سایت و دیجیتال مارکتینگ چیه؟
ابتدا لازمه با یک مثال شروع کنم؛ تصور کنید سوار ماشینی شده اید که بنزین ندارد، و شما انتظار دارید راهی طولانی را با این ماشین طی کنید و در یک زمان مشخص به مقصد برسید.

بسیار خب، چطور می توانید ماشین خود را بدون آن که بنزین داشته باشد، برانید؛ از طرفی شما مطمئن نیستید که بقیه ی اجزای این ماشین همانند لاستیک ها، موتور، و سایر اجزای ضروری برای حرکت از ایمنی و کارکرد خوبی برخوردار باشند، و اگر شما راننده ی تازه کاری باشید، به سختی می توانید آن را تا مقصد هدایت کنید، و چه بسا پشیمان شوید و آن را رها کنید.

با این مثال تاکنون متوجه شده اید که سایت شما نیز در حقیقت ماشین شماست، که برای حرکت دادن آن نیاز دارید با ابزارهایی مثل SEO/PPC آن را راه اندازی کنید و به حرکت درمی آورید.

شما همه ی این برنامه ها را به کار می گیرید تا به مقصد برسید، استراتژی دیجیتال مارکتینگ و سئو سایت هم یک برنامه و مسیر عملی است که همانند بنزین برای رسیدن به هدف شما را یاری می کند. هر چه این استراتژی قوی تر باشد، ایمنی خودرو بالاتر رفته و سریع تر به مقصد یعنی جایی که در آن خدمات و محصولات شما به فروش می رسد، خواهد رسید.

آموزش سئو مهدی سراوانی
آموزش سئو مهدی سراوانی
اجزای کلیدی دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دقیقا سوال خوبی پرسیدید، اجزای این برنامه که در حقیقت استراتژی بازاریابی از راه های اینترنتی و کانال های دیجیتالی است؛ که انتخاب آن ها به اهداف استارتاپ ها باز می گردد.

• برند: کسب و کار شما با ویژگی های منحصر به فرد خود نزد مشتریان شناخته می شود.

• شناسایی مشتری: شخصیت کاربران خود را از سن، جنسیت، موقعیت مکانی گرفته تا انگیزه هایی که منجر به بازدید و یا خرید محصولات سایت می شود؛ شناسایی کنید.

• مشخص کردن اهداف، قابلیت اندازه گیری، میزان دستیابی، محدودیت زمان، تجزیه و تحلیل بازارهای رقابتی، و تخصیص منابع از مهم ترین بخش های فعالیت اکوسیستم های استارتاپی به شمار می رود.

• شناسایی بازار هدف: برای انجام این کار نرم افزارهای مخصوصی تعریف شده است؛ که شما را به سرعت به شناخت موقعیت مناسب برای راه اندازی کسب و کارتان می رساند.

• بررسی و بهینه سازی عملکرد تیم های استارت آپ : کسب و کار خود را به عنوان یک مشتری مورد بررسی قرار دهید.

این موارد تنها چند نمونه از اجزایی است که می تواند روند سئوسایت را بهبود ببخشد، وکارایی آن ها تا حدود زیادی به تخصص سئوکاران و فعالان کسب و کارهای اینترنتی باز می گردد. به طور مثال از خودم شروع می کنم؛

مهدی سراوانی به عنوان مدیر وب آینده کانال های دیجیتال مارکتینگ را بر چه اساسی انتخاب می کند؟
آیا قصد دارد که کسب و کار خود را به صورت برند معرفی کند، یا تنها خواهان تشویق مشتریان به خرید از وب سایت است؟
آیا بودجه ی لازم برای استفاده از این راه را در اختیار دارم؟
آیا تیم تولید محتوا، سئو، برنامه نویسی، و کارشناسان حوزه ی دیجیتال مارکتینگ از دانش و مهارت کافی برخوردارند؟
بیشترین نقاط تماس مشتریان مجموعه ی وب آینده در کدام پلتفرم است؟
آینده ی سئو و دیجیتال مارکتینگ را در ایران چگونه پیش بینی می کنید؟
یکی از استراتژی هایی که مدیران ایرانی یک وب سایت تخصصی بدان نیازمند هستند؛ این است که تصمیم بگیرند با چه کسانی کار کنند. انتخاب افراد بسیار مهم تر از مسیری است که در آن گام بر می داریم، زیرا در هنگام عملی ساختن پروژه ها ما به همان اندازه که امید داریم نتایج خوشایندی را به دست بیاوریم، ریسک خطاهای احتمالی را نیز در نظر می گیریم؛ اما این موضوع در خصوص همکاران ما صدق نمی کند؛ زیرا کلید خوردن فعالیتی که شروع می کنیم، به پیش نیازی مهمی همچون نیروی متخصص، فعال و تاثیر گذار نیاز دارد.

همکاران متخصص ما در کسب و کارهای اینترنتی باید از ابتدا دارای شناسه های راهبردی ما باشند، در غیر این صورت باید برای به دست آوردن نتایج پایدار تجدید نظر کنیم. ما متخصصان سئو باید زمانی را برای پاسخ به این سوال اختصاص دهیم؛ همکاران ایده آل ما چه ویژگی هایی دارند؟ بهتر است بگویم آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده ایم که به جز کیفیت کار به چه مولفه های دیگری نیاز داریم؟ و تا چه اندازه به اهمیت سایر مولفه ها از جمله ارتباطات، خلاقیت، و فرهنگ توجه داشته ایم؟

برای این که در مسیر درست حرکت کنیم، باید بدانیم پول و زمان ما که سرمایه های اصلی فعالیتمان هستند، در جایی که ما می خواهیم سرمایه گذاری شده اند. شاید این موضوع در ابتدا ساده به نظر بیاید، اما لازم است آگاه باشیم، چرا که ما در مسیر انتخاب هستید، و باید برای عواقب آن آماده شویم.

به این توصیه ها توجه داشته باشید؛

هزینه ای که پرداخت می کنید تا چه اندازه نظر همکارانتان را نسبت به شما و کسب و کارتان جلب می کند؟

یکطرفه به قاضی نروید. شما قرار است هزینه ی یک نتیجه ی مثبت و پایدار را پرداخت کنید؛ بنابراین تا با همکاران خود در خصوص اهداف، چالش ها، ریسک ها و شکست های احتمالی صحبت نکرده اید، اقدام به تصمیم گیری نکنید.

شما باید بدانید نیروی فعلی تا چه اندازه به کسب و کار شما اهمیت می دهد. برای دانستن این موضوع وارد جزئیات کار خود شوید. اطمینان حاصل کنید هر یک از همکاران در حیطه ی تخصصی خود قادر به انجام وظایف خویش هستند.

به ایده پردازی و خلاقیت توجه بسیاری داشته باشید

به نمونه کارها دقت کنید. ممکن است همه ی کارها یکسان به نظر بیاید. اگر چیزی توجه شما را در ابتدا جلب نمی کند، ممکن است به باور مخاطب شما هم چنین باشد. اجازه دهید نیروی شما زمان و هزینه ی کافی را برای نشان دادن آن چه می خواهید، به کار بگیرد.

اگر شما و یا همکارانتان تجربه ی کافی در این زمینه ندارید، باید به خود فرصت بیشتری بدهید. از آن ها بخواهید هر آن چه که فکر می کنند، می تواند یک مخاطب خاص را در اختیار خود بگیرد، به صورت حرفه ای استفاده کنند. با چند تمرین ساده می توانید پی ببرید آیا نیروی شما قادر به انجام چنین کاری هست یا نه؟ پس ابتدا ایده ها و نظرات آن ها را برای نمونه در خصوص چند موضوع که دانش کافی در آن دارید، بپرسید.

بازدهی استارتاپ های ایرانی بالا یا پایین

همیشه این سوال را از خود بپرسید محیطی که استارتاپ خود را در آن راه اندازی کرده اید از فرهنگ این حرفه برخوردار است؟ بسیار مهم است که همکاران و رقبای شما از این فرهنگ برخوردار باشند تا شما لذت چالش حرفه ی خود را تجربه کنید.

برای این که به این معلومات دست یابید کارهای زیر را دنبال کنید :

وبلاگ رقبای خود را بخوانید

با اسپانسرها و همکاران متخصص مکالمه ی تلفنی درباره ی یک موضوع تخصصی در حوزه ی داشته باشید.

هر چند وقت یکبار کارهای همکاران خود را بررسی کنید.

نظر آن ها را بخواهید.

هزینه های مادی و معنوی آن ها را بررسی کنید

راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی موفق مستلزم فاکتورهای مادی و معنوی بسیاری است. برای توسعه ی بیزینس خود باید هزینه و قیمت همه ی فعالیت های خود را در بیاورید. برای این کار به دنبال جزئیات که در تولید فرآیند مورد نظر شما دخیل هستند را استخراج کنید.
رایامگ
سخن آخر
اگر بخواهم حرف هایم را درباره ی دیجیتال مارکتینگ و سئو سایت خلاصه کنم، باید بگویم سفری که سئوکاران و متخصصان آژانس های تبلیغاتی برای رسیدن به مقصد باید آن را طی کنند؛ با هدفمندی آغاز می شود. توشه ی راه آگاهی، یادگیری و اقدام است. و مقصد به علاقه مندی ها، نتایج و بازخوردها می رسد.

منبع: https://rayamag.com/blog/%D9%85%D8%B5%D8%A7%D8%AD%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%A2%D9%82%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%87%D8%AF%DB%8C-%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%88%D8%B3%D8%B3-%D9%88%D8%A8-%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *